СВОБОДА
Свободна съм -
каква измама
допускаме да ни обземе -
какво е всъщност свободата
и някой може ли да я приеме...
Едва ли?
Размишленията продължават
над тази древна тема,
не разбра ли,
че всичко е измислица голяма
и може би в действителност
я няма?
Навън я търсим,
някъде във парка,
в зелените дървета,
в полумрака,
в дълбокия мираж
на алкохола,
удобно седнали
и пушещи във хола
разбираме,
че във душата ни се крие
така очакваната, вечна,
най-добра
жадувано-блажена свобода!
© Ая Цонева Todos los derechos reservados
която си описала прекрасно