29 ene 2021, 21:00

Сянката 

  Poesía » Otra
208 3 8

Сянката ти тихичко припуква,
като тънка сламчица гори.
По тавана тя с искрици букви,
стихове ти пише – до зори.

Восъчни сълзици тя наръси,
ситни, като дребен маргарит.
Чувстваш ли милувката, в съня си?
Топъл въглен –  в керемидка скрит.

Сянката различна, вездесъща,
звън от струна, писък на дете...
Вечно безответно те прегръща
и любовни стихове чете.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??