5 oct 2008, 19:05

Сянката на Исуса 

  Poesía » Civil
480 0 4
Сянката на Исуса

Слънцето прежуля. Гарвани над гроба.
Грачът им зловещ е и смъртна прокоба.
Червеи проблясват в земята тлъста,
дупката прохладна - до нея лежи кръста..

Ето, носят трупа. Камбана тъжно бие.
Малка група в черно. Майчицата вие!
Сина си погребва. О, каква награда,
него го убиват, тя остава в Ада!

Млад и дързък беше: за права се бори.
Нахранен да е всеки,  свободно да говори:
“Престъпниците - каза - ще сложим в затвора
и вяра ще събудим в тез несрети хора!”

Буците отекват по ковчега скромен.
Скоро ще остане само един спомен
за младежа чист, що даде си живота
и отнесе кръста до своята Голгота!


Георги Гълъбов

© Георги Гълъбов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??