Събуждане
По-силен се събудих!
Усетих слънцето дори.
Вчера здраво се потрудих,
сънят леко ме надви.
Настъпила е чудна метаморфоза,
дъга изкачила е небосклона.
Разцъфнала е червената ми роза.
Светъл днес изглежда ми заслона.
Приемам туй за важни знаци.
Свободно ще се диша днес.
Ще се сбъднат днешните мераци,
гълъб ми донесе вест.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados