Над теб се спускат цветове от люляк
като лилав сноп от светлина.
И ти заспиваш пак самотен
в нощна хладина.
Светлина, като пътека от небето,
луната спусна над света.
А светулки звездни
люлка ти приготвиха в нощта.
С нея във висините се издигна
и като звезда ти заблестя.
© Алина Костова Todos los derechos reservados