31 ago 2016, 20:01

Сън 

  Poesía » De amor
557 0 1

Вървя по селски път, а в мен е лято.

И сякаш не съм аз... Вървя сама...

През миглите ми лястовиче ято

крила разнежва някъде над хълма.

 

Незнайно откъде на чучулига песен

дочувам. Тембърът на звънкия ù глас

е ключ в ключалка. Така е лесно

и аз прекрачвам прага на съня си.

 

И влизам в твоя сън... Алиса бяла...

А Заекът е моят верен паж. Дали

трохи по стъпките си да нароня?

Ще ги откриеш ли сред гъстите мъгли?

 

И щом Зорницата - пастирка млада

на паша облаците сутрин изведе,

по бузите ти две тънки животворни вади

ще се извият край дувара на небето...

© Петина Цветанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??