5 jul 2011, 18:11

Съновидения 1 

  Poesía » Otra
422 0 3

Безразборно разпиляни

образи в гротеска луда:

Ту Христос с кървящи длани,

ту обесения Юда.

Страховити, вероломни

Демони със зли муцуни.

Ветровити и бездомни

мигове. Самотни струни.

Разтреперани въпроси.

И Луна безумно бледа...

Отговори съдбоносни.

Половин Пирова победа.

Непредвидени ридания,

тихи, жални, откровени

И пречистващи страдания.

Огън в нощите студени.

Ужасяващи видения.

Куп прищевки на съдбата.

Закъснели вдъхновения.

Ням, на две пречупен вятър... 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??