5.07.2011 г., 18:11 ч.

Съновидения 1 

  Поезия » Друга
418 0 3

Безразборно разпиляни

образи в гротеска луда:

Ту Христос с кървящи длани,

ту обесения Юда.

Страховити, вероломни

Демони със зли муцуни.

Ветровити и бездомни

мигове. Самотни струни.

Разтреперани въпроси.

И Луна безумно бледа...

Отговори съдбоносни.

Половин Пирова победа.

Непредвидени ридания,

тихи, жални, откровени

И пречистващи страдания.

Огън в нощите студени.

Ужасяващи видения.

Куп прищевки на съдбата.

Закъснели вдъхновения.

Ням, на две пречупен вятър... 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??