12 mar 2015, 23:20

Съобщение за доброжелатели 

  Poesía
512 0 6

Говорете каквото си искате

зад гърба ми, когато ме видите.

Злобно зъбки и устнички стискайте

и раздялата ни предвиждайте.

Говорете кога сме се скарали

и кога е целувал очите ми,

и дали ми е правил подаръци

и различни ли са мечтите ни.

Говорете дали си подхождаме

и дали му съсипвам живота.

И дали между нас всъщност сложно е

и дали натежава хомота.

И дали е безсрамно, когато

го целувам и плачем, и пием,

и се смеем съвсем безнаказано,

и страстта си от никой не крием.

И гадайте дали ще останем

все така ненормални и влюбени,

и дали си оставяме рани

от побой или просто... от любене.

И се питайте, пак и направо,

как след всеки скандал се обичаме,

и защо се държим все по-здраво

и интригите ви отричаме.

Заканете се как ще ми кажете

колко праведно да живеем.

Но разбира се - зад гърба ми.

Във лицето ми някак не смеете.

 

© Мариета Караджова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??