Говорете каквото си искате
зад гърба ми, когато ме видите.
Злобно зъбки и устнички стискайте
и раздялата ни предвиждайте.
Говорете кога сме се скарали
и кога е целувал очите ми,
и дали ми е правил подаръци
и различни ли са мечтите ни.
Говорете дали си подхождаме
и дали му съсипвам живота.
И дали между нас всъщност сложно е
и дали натежава хомота.
И дали е безсрамно, когато
го целувам и плачем, и пием,
и се смеем съвсем безнаказано,
и страстта си от никой не крием.
И гадайте дали ще останем
все така ненормални и влюбени,
и дали си оставяме рани
от побой или просто... от любене.
И се питайте, пак и направо,
как след всеки скандал се обичаме,
и защо се държим все по-здраво
и интригите ви отричаме.
Заканете се как ще ми кажете
колко праведно да живеем.
Но разбира се - зад гърба ми.
Във лицето ми някак не смеете.
© Мариета Караджова Все права защищены