10 sept 2015, 17:44

Сърце на "парче" 

  Poesía » De amor
439 0 0

Парчета от сърце. Късове, разрязани

Със хирургическо умение.

Изложени на показ и за назидание,

Без панделки и без цена, за забавление...

 

Отделно се предлага и комплект:

Игла, конец, лепило. И известно време.

Мехлем за белези със лъскав етикет,

Макар и да не действа. Чужд проблем е!

 

Във пещерата свит, болезнено скимтиш

И бод след бод сглобяваш се - уж трайно.

Колкото - толкова, отвън не си личи...

Реанимация на тъмно, тихо, тайно...

 

Минават бледни, мрачни дни.

Пристъпваш плахо към зората.

От раните, тук-там, стърчат конци,

А болката е вече тъпа, сляпа...

 

Сглобил си търпеливо кървавия пъзел.

Оглеждаш се и тръгваш. Бавничко, на пръсти.

Но първо на душата връзваш възел,

А после си строиш стена - гранит и драконови люспи...

 

 

© Елена Даскалова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??