16 oct 2020, 0:34

Сърцето да трепти... 

  Poesía » Verso libre
250 0 0

 

Очите затвори си,
когато те боли.
Към светлината-
ръце протегни.
Чуй зова на сърцето си-
от слепота го извади.
Мъглата я открий,
в лъчите я огрей.
Сърцето излекувай.
Портите му отвори.
Катинарите пусни-
над облаците те
като птички да хвърчат.
Очите затвори си, та
сърцето да прогледне.
Цветовете да усети.
Дъжд да са сълзите му-
Дъга да са мечтите му.
Живота върни му.
Да чувства. Да бъде.
Да обича. И да обича.
Вслушай се в гласа му.
Мъката освободи-
щастие да твори. 
Радостта си запази-
да расте и позволи.
Отвътре и отвъд погледни.
Светлината прегърни.
В песни го изрази.
Сърцето люби живота.
Дълг и свобода е.
Твоят избор, и си ти. 
Сърцето е живот.
Усети го да трепти…

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??