3 abr 2017, 1:02  

Сърцето на поета... 

  Poesía » Verso libre
420 4 9

 

Сърцето на поета...

 

Посветено...

 

Познавам един човек

със сърце толкова нежно,

че не може да се повярва

толкова смело, вярно...

волево, несломимо и

в живота вечно влюбено.

 

Готово на всичко. Винаги.

Когато обича. Когато страда.

Когато е щастливо.

И в разума си съвсем

полудява, в безумие потъва,

когато изразява любовта си.

 

Пише от сърцето. Не мисли.

Оставя се де чувства.

Оставя си душата. Винаги.

Върху листа. С кръвта си...

пише, със болката, сълзите,

с последния си атом...

 

Вдъхновен от красивото,

доброто и радостта ...

и от перото му излиза...

със всички сили стаената

магия...отвътре му...

 

Сърцето му е на поет.

Чувствително. И силно.

Изпълнено. Безкрайно.

Надеждата и вярата

в себе си носи. Също

както и спомените,

миговете и мечтите...

 

Извор е на чиста любов.

Невинна и зряла.

И в празните сърца...

засажда чувства...като

розите в градината си...

и на хората посвещава

стиховете си този

влюбен Дон Кихот...

Защото знае, че някой

някога ще има нужда

да прочете и да запее...

 

Независимо дали е само

един човек или целия свят...

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Тази творба е посветена на определен човек, но също така и на всеки друг човек, който носи в себе си, сърцето на поет. Душата на Поета може да се намира не само в поета поет

( със приликите и разликите между поета поет и душата на поет) но и в певеца, музиканта, художника, писателя, сценариста, режисьора, актьора, архитекта, занаятчията, бохема, дори учения и математика. Във всеки един човек, който оставя душата си в това, което е сътворил. (Или се е вдъхновил от някого.) Носи в себе си това състояние и усещане. Това сърце. :) 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благдаря ви...!
  • Много хубаво посветено стихо, хареса ми!!!
  • Права си, Лили, не е нужно да си поет, за да имаш поетична душа...Поздрави от мен.
  • Лили, много ми хареса - в това спор няма. Сърцето на поета ... като че ли видях и теб тук Поздрави!
  • Вярно е Лили поета дава всичко от своята душа и любов и мъка и радост и болка.Поета всичко преживява. Браво.Поздрав от мене.
  • Чудесно стихотворение. Поетите заслужават това посвещение в конкретност или ситуационно. Защото те поддържат чрез стиховете си огъня на любовта жив, за да не гасне. Поздравявам те, Калиа!
  • Много красиво!
  • Прочетох с удоволствие! Стихове, истински като самия живот! Поздравления, Лили!
  • Браво, Лили! Невероятно е! Толкова силно и истинско!😘
Propuestas
: ??:??