24 sept 2022, 20:51

Съвременни съзвучия 

  Poesía » Civil
363 0 0

Светът ни днескашен горчив е хап –

да бъдеш автентичен не е леко,

рапсодия да искаш, а не рап,

от лайк и фейк да гледаш да офейкаш.

 

Младокът с дрон е сякаш цар на трон,

ТикТок и Фейсбук времето му лапат,

снове кат позитрон във циклотрон

от сайт на хаштаг, от айфон на лаптоп.

 

Веч няма хипи, има пък хип-хоп,

еЛБеГеТета на ръце ги носят.

За политиците туй е тип-топ.

«Политкоректен» значи «баламосан».

 

Европа се катурва в полумрак,

расте ислямът,  Западът запада,

не знай таз участ той защо и как

за прежни грехове му е награда.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??