20 dic 2020, 21:07

Съвсем наистина 

  Poesía
616 0 3

 

Истина е, съвсем наистина:

и всяко коледно чудо,

и всяко бяло очакване

сред дългия зимен шепот.

Издишат топло дихание

разсънените комини

и падат снежни целувки

върху елховите шепи.

 

Потропва мраз по стъклата -

изплита ситни дантели.

Завързва в бяла забрадка

една последна неделя

и я отнася далече -

над къщи, хора и гари -

уханна, топла погача

за новия януари.

 

Просветват ледени капки

по мекото нощно рамо,

прозвънват в шала на вятъра

и се разсипват на искри.

Сияе празнично тихото,

запяват коледно ангели.

И всяка радост е искрена.

И всяко чудо е истина.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??