27 oct 2008, 10:07

Тайната на любовта или любов в тайна 

  Poesía
754 0 7

Обичам те и чувството прелива

по ръбовете остри на сърцето.

Но вместо от това да съм щастлива,

от миг на миг сълзи браздят лицето.

 

Ти беше блян и чуден бе, любими -

мечта отричана и нежелана.

А днес до мен си, но така боли ме...

душата стене от тъга раздрана.

 

Че в тайна и от себе си държиме,

на любовта разцъфващото цвете...

Уж всеки ден един до друг седиме,

а сякаш са различни световете.

 

В единия прегръщаш и целуваш,

а  в другия си сдържан и тактичен,

във първия в захлас ми се любуваш,

но в втория си твърд и безразличен.

 

Да, знам! Ще кажеш, че така е редно,

че правилно е тъй и тъй ще сторим.

Но не е ли за любовта ни вредно,

да крием я, наместо да се борим?

© Мадлен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??