15 mar 2009, 20:13

Там ли си още? 

  Poesía » De amor
1139 0 2

Там ли си още?

 

Там ли си още? Обзет от мисли за вчера.

Там ли си още? Викаш и страдаш, заради нея.

Там ли си още? В мрака студен.

Там ли си още? Чакаш ли другия ден?

 

Свит в ъгъла черен.

Смутен, изумен.

Сълзи рониш по нея.

Спомняш си мигове с нея.

 

Коварна бе тя! Послужи си с ирония жалка!

А любовта ú я нямаше или беше малка!

Ти кажи ми защо облян си в сълзи!

Аз ти дадох всичките рози!

 

Но не стигнаха те!

Да спечеля твоето сърце!

Затова сега си там!

И от теб самия те е срам!

 

Че мислиш за вчера!

Викаш и страдаш по нея!

Там, в мрака студен.

Стоиш! Чакаш утрешния ден!

 

Там ли си още? В самота.

Не ми отговаряй, аз ще се досетя сама.

Да, там си! Без нея! Без усмивка!

И без,,любовта" ú ниска.

 

Стой си там, аз ще съм тук.

И няма да усещам студ.

Защото ти не си в моите мисли.

Нито в сълзите ми чисти.


 

 

 

 

 

 

© Мариела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??