3 feb 2023, 0:46

Тази нощ е вълшебна 

  Poesía » Verso libre
319 3 7

Тази нощ е вълшебна избродирана

с безброй звезди и чудни мисли

политат към без края - дали ще

сбъднат светли тайни мечти...

Вълшебствата са в нас самите

с мислите си сътворяваме

безброй звездни чудеса...

Как танцувам в звездна вечер

с приказен принц дошъл

от всемира...Дар - звездна роза

в ръката държи...И светлеят

вселенски простори от любовта ни

вълшебна - нали...

Всеки от нас е една малка вселена

със своите тайни, желания и мечти

но душите близнаци се биха познали

дори и след хиляди земни години...

Защото делили са по - равно, болка

и тъга а любовта е била безусловна

преливаща от радост и сбъднати мечти!

Танцувам с приказния принц и толкова

е топло в душата...Били ли сме...?

Или не сме били...? Не мога да си спомня!

Но за мен сега това е всичко - където

галактическият вятър - танцува нежно

в приказната вечер - напоена с нежен аромат

опиянява сетивата и обвита от любов мечтая

в прегръдката ти звездна - вечно да остана...

Да бъда твоят пристан и фар в морето на

живота бурен а ти ръката ми недей изпуска

не давай на утрото да ме събуди...

Защото звездният мираж ще рухне

и ще се посипят космическите атоми

в една измамна вселенска холограма...

Е, утрото все пак - усмихнато пристигна

по - земните ми устни космически

атоми танцуват и ме опияняват

с аромата на топлите ти устни...

Денят е слънчев и усмихнат

и пърхат около мен пеперуди

с цветовете на дъгата...

И бродира слънцето със златни букви

думата - любов в синьото небе...!

 

09.01.2023г

Катя Джамова

 

 

© Катя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Таня, благодаря ти!
  • Чудесно!
    Поздрави
  • Младене, благодаря ти от сърце за хубавите думи и коментар!

    Миночка, благодаря ти за топлината и хубавите думи!

    Вили, благодаря ти за хубавите думи!

    Пепи, радвам се да те видя на страницата си! Благодаря ти!

    Мили приятели, благодаря ви от сърце за топлината! Бъдете здрави и вдъхновени!
  • Вълшебно!
  • Наистина е вълшебна
  • Хубаво е, Катя, космически стих!
    Хареса ми, особено финала.
  • Златни редове:

    "Да бъда твоят пристан и фар в морето на
    живота бурен а ти ръката ми недей изпуска
    не давай на утрото да ме събуди...
    Защото звездният мираж ще рухне
    и ще се посипят космическите атоми
    в една измамна вселенска холограма..."

    ...

    "Денят е слънчев и усмихнат
    и пърхат около мен пеперуди
    с цветовете на дъгата...
    И бродира слънцето със златни букви
    думата - любов в синьото небе...!"

    Красиво и възвишено! Поздравление, Катя!
Propuestas
: ??:??