Всеки от нас носи маска.
Всеки прикрит е, различен.
Често е искрено стряскащ,
изненадващо неприличен.
Всеки от нас има роля.
Даже добре я играе.
Последният дребен придворен
и той за корона мечтае.
Героите – безотговорни.
Сцената – прашна от старост.
Костюмите – смехотворни.
Осветлението – нахалост.
В комедии ли играем,
в трагедии ли – все тая.
Подсвиркваме си, нехаем,
а "Наppy end" все е края.
Стар и прогнил е декорът
и публиката дърдори.
Единствено Режисьорът
за нас внимава отгоре.
Днес, 27.03. е Международният Ден на Театъра
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Здраве и всичко добро!