27.03.2013 г., 12:56 ч.

Театрално 

  Поезия » Друга
373 0 2

Всеки от нас носи маска.

Всеки прикрит е, различен.

Често е искрено стряскащ,

изненадващо  неприличен.

 

Всеки от нас има роля.

Даже добре я играе.

Последният дребен придворен

и той  за корона мечтае.

 

Героите – безотговорни.

Сцената – прашна от старост.

Костюмите – смехотворни.

Осветлението – нахалост.

 

В комедии ли играем,

в трагедии ли – все тая.

Подсвиркваме си, нехаем,

а "Наppy end" все е края.

 

Стар и прогнил е декорът

и публиката дърдори.

Единствено Режисьорът

за нас внимава отгоре.

 

Днес, 27.03. е Международният Ден на Театъра


© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честит Празник и от мен, Нина!
    Здраве и всичко добро!
  • ...................................
    Всеки от нас носи маска.
    Всеки прикрит е, различен.
    Често е искрено стряскащ,
    изненадващо неприличен.
Предложения
: ??:??