Ти
Върху листите слиза нощта.
Пише тайни и нежно се смее.
Месецът тихо рови в прахта,
чувство търси - да го завладее.
Ти! Сънувай ранни странни петли
над комините нечии как запяват.
Как надига кръгло слънце бодли,
те как в прозорци златни изгряват.
Забрави своя странен сумрак.
Не обичай дълго само на книга
и бъди, моля те, щедър добряк,
че животът май все не достига.
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados
че животът май все не достига.
Уф, не стига!!!
А понякога изглежда предълъг!
Хвърли ме в размисли