23.08.2009 г., 23:37 ч.

Ти 

  Поезия » Друга
743 0 21

Ти

 

Върху листите слиза нощта.

Пише тайни и нежно се смее.

Месецът тихо  рови в прахта,

чувство търси - да го завладее.

 

Ти! Сънувай ранни странни петли

над комините нечии как запяват.

Как надига кръгло слънце бодли,

те как в  прозорци златни изгряват.

 

Забрави своя странен сумрак.

Не обичай дълго само на книга

и бъди, моля те, щедър добряк,

че животът май все не достига.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??