21 mar 2008, 16:07

Ти не си... 

  Poesía
999 0 5

Не! Ти не си този,

когото обичах -

мил, нежен,

с рози

в любовта си

да се врича.

Да, неверен

в мисли и дела.

И какво от туй,

че всяка плът

е следваща победа

и всеки път

е "до нова сгледа"?

А къде е онуй,

в сърцето шир

де сътворява?

Уви, за тебе мир

е всякаква поквара...

Излъгана?

О, не! - хап горчив

изпих с... наслада...

докато човек е жив,

взема своята награда...

 

Смях и сълзи...

вино и роса...

Що човек е търсил -

идва му в света!

*

Навремето казваше ми мама -

внимавай какво си пожелаваш,

та сълзи в живота ти да няма,

когато сама се нараняваш!

© Нели Илиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??