18 nov 2007, 19:51

Ти не си Чарли 

  Poesía » Versos blancos
758 0 3

*                      *                      *

 

На С.

 

 

Ти не си Чарли

и нямаш фабрика шоколадова.

Не приличаш на Боб Марли

- с тая твоя глава ладова,

дето от въшките все те

                                     сърби

- не косата! В главата

гадините-полутонове

гъделичкат, напират

- и ти все чешеш ли, чешеш...

белким изкочи нещо –

понеделнишко; шоколадово...

Като пееш, затваряш очи

- как тривиално звучи!

А от ъгълчетата на устните ти

сякаш тече шоколад

- сладко, черно-горчив лад...

Вдигаш ръка

и раздвижваш пръсти

- виждам - звуците поздравяваш –

и завихряш ветрове гъсти

                         с тези пръсти.

 

                         Завладяваш!

 

 

 

 

Бургас

02.03.2006 г.

© Авигея Давид Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??