13 oct 2011, 14:18

Ти си жива 

  Poesía
400 0 0

 

 

Ти си жива

 

Всяка нощ те чувствам все по-жива

в загадката, наречена живот.

Теб избрах да нося и закрилям,

рождението - вечен дар и брод.

 

Ти жива си и чакана от всички,

един лъч надежда в този свят суров.

Когато се замислям, че те имам -

ти споделяш тайнството любов.

 

Вратата е отворена към тебе,

а дните, зная, ще се променят.

Но вярвам, че в ръце като те взема,

болките във миг ще се стопят.

 

Красавице, когато те сънувам,

ти грееш като слънце във нощта.

Очите ти - звездички ясносини,

даряват ми за веки любовта.

 

На колко пъти щях да те загубя,

в живота ми надеждата се скри.

Но Господ те опази и залюби,

научи ме на важни истини.

 

Ти избра тогава да живееш

и с мен да бъдеш, за да устоим.

Всеки ден отново ми напомняш,

че заедно напред ще победим.

 

 Затова ще те обичам и закрилям

от първия ти дъх и вик в нощта,

и всеки миг аз Бог ще благославям,

че щастлива съм със тебе във света.

 

Всяка нощ, когато те почувствам,

знам, че малко време ни дели.

В молитвата си искам да те имам,

а живот и здраве Бог да подари.

 

28.06.2007г.

© Галена Върбева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??