13 ene 2015, 9:18

Тиквени хроники и други хронични небивалици 

  Poesía
1099 2 14

Тиквени хроники
и други хронични небивалици

Духът - чудесата
държи зад вратата
в светът ни глобално екстремен.
Но някой написа:
"Сезам, отвори се" -
и втурна се тиквено време.

Недъзи, скинари,
мутанти, поквара.
Печатът... - Алиса ще слиса!
Човечност с лимит,
нескрит геноцид -
по-страшен... от мутри в мотриса.

От цицата вълча
преял, Ромул хълца.
Плебейте са с празни кореми.
"Бюджетната пица"
е твърда "десница" -
патриций от Рем заплатени.

Асфалтови писти,
народни нудисти -
вървим гол след гол, няма срама!
И Бог да ни пази -
не стигат гавази!
Гавазите карат "Нисани".

От пуст глобализъм
подметки все лижем.
На Марко народа юначен!
Велики войници!
А мием с ибрици
"елитните" части на НАТО.

Със "Лего", от млади,
дворци и огради
градиме - томсойерска участ!
Бойдисваме, мразим
и с цел да ги пазим -
пред прага им връзваме куче.

С краченцата къси
все време носа си
във нечии дълги чорапи.
Живеем джуджешки,
наместо човешки
да берем плода на труда си.

Немил и недраг
в божествен джихад
препуска Земята напук.
И лява, и дясна -
пристягат ужасно
пантофките малки на Мук.

На Оз из земите -
изцъклил очите,
задъхва се бизнесът малък.
С лобистка магия
слугите на "Злия"
отнеха ни сетния залък.

С шивашкият метър -
по-хитри от Петър -
си мерим одраните кожи.
Забравили Йово,
сме "йес" и "готово" -
за "свои" и чужди велможи.

Към Хензел и Гретел
в следи самолетни
пилеем трошиците благост -
гурбети, уйкенди,
мечти, хепиенди -
с бохчица от "облаче бяло".

Във доби "моторни"
тенори офшорни
напяват - "На многая лета"!
Пази, Боже, Царя!
Народът се справя,
привикнал на робска несрета.

До тук с тая приказка!
Къде и е смисъла?!
Търпиме - "Каляска" за цар!
Мишоци! Горили!
Принцеси крадливи! -
в Пандорския тиквен буквар.

© Борис Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??