1 sept 2010, 20:24

Тишината на тъмната стая 

  Poesía » De amor
662 0 6

Христина РАДОМИРОВА

Румен ЧЕНКОВ

 

ТИШИНАТА НА ТЪМНАТА СТАЯ

 

– Тишината на тъмната стая

с бели спомени в мене крещи,

и загледана нейде в безкрая

те сънувам със будни очи…

 

– А сънуваш ли нощите чудни

с аромат на липа и жасмин

и телата ни слети, безумни,

как танцуват във ритъм един?

 

–Помня бурния танц на звездите,

в който с твоите ласки трептях.

Онзи сладостен стон във гърдите…

През вселената с тебе летях!

 

–Само спомен не искам да бъда

от една мимолетна любов.  

Нека твоя мечта да съм сбъдната

или отглас от пламенен зов!

 

– Позовавам те с име на птица,

в мен размахала силни криле –

със зората тъй светла и чиста,

подарила ми свойто небе.

 

– А когато отново сме двама,

пак светът ще е само за нас.

Да сме заедно просто е карма.

Ти и аз сме във нейната власт!

 

– Да се слеем във ново начало –

с пъстрокрила надежда ела!

Тъй е слънчево моето тяло,

виж душата ми – песен е тя.

 

- Спомен днес е мечтата ни сбъдната.

Само миг тази нощ е за нас,

а душата ти – струна опъната –

резонира от ласки и страст.

 

30 август 2010 г.

 

© Христина Радомирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Спомен днес е мечтата ни сбъдната.
    Само миг тази нощ е за нас,
    а душата ти – струна опъната –
    резонира от ласки и страст."
    Страхотен финал, като ядрено магнитен резонанс, прониква дълбоко!!!

  • Да, красота е!
  • Красиви стихове, зареждат с усещане за всепобеждаващата Любов!
  • Благодаря,приятели! За мен беше чест и удоволствие да напишем това стихотворение с Румен!
  • Браво,поздравявам те за този стих!
    Ако искаш прочети стиха "Вълшебен сън" от К.Петров смятам,че имат много прилика двата стиха.
    Поздрави: Кирил
  • Много красив стих сте сътворили! Поздрав !
Propuestas
: ??:??