Мислителят
у теб
проглежда,
дарявайки ти
плахата надежда,
която правиш
на молитва,
готова към човека
да политва,
в разнищваните,
пак от него,
светове,
за битка
с озверели бесове
и техните сълзливи обещания,
прикриващи,
скалъпваните наказания,
под формата
на многобройните
капани,
от хората
добре разбрани.
Тогава идва
трудното мълчание,
понесло
своето страдание
от чужди низости,
безумия,
прикривани
чрез волнодумия.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
и духът ти в мен прониква
чрез отдаването съкровено
и така душата ми душата ти обиква.