12 ene 2020, 7:01

Той обичаше живота!... 

  Poesía » De amor
388 5 3


Ужасно ми се бяга. Надалече. 
До жажда от умора със припадък.
До някакво усещане за вечност,
във миг на съвършенство, много кратък
Така ще разбера, че съм загубен.
За теб и за човечеството цяло.
Защото да живея тук е лудост.
И повече не ми се оцелява.
Дори и да изглежда смъртоносно.
И някак да навява погребение.
Ковчега щом без труп е, го не носят.
Сложете лист със две - три изречения.
Пишете - "Той обичаше живота, 
ала живота не прощава слабостта!" 
Не носеше на болката хомота, 
умря, но удушен от самота!" 
И ето ме, във другия ми свят, 
от който съм се връщал да обичам. 
Не я поиска никой любовта ми, 
защото тя на земна не прилича... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • 😢 😢 😢
  • И имаш още какво да му кажеш...
  • Поетите се раждат, за да раздават любов с поезията си.. Пиши, Дани, и се научи да обичаш живота, а не смъртта. Този свят очаква стиховете ти, момче!💖
Propuestas
: ??:??