27 sept 2015, 12:53

Том и розата 

  Poesía » De humor
406 0 1

ТОМ И РОЗАТА

 

Том посял бе като млад

розичка подбрана,

но окапа нежен цвят,

сал бодил остана.

Щом поглежда през стобор

в двора на съседа,

с ненаситен, жаден взор

цветенцата гледа.

Боже, как ги не видях

колко са порасли!

В първа младост що проспах,

втора ще навакса.”

Но го сепва глас сърдит:

Страсти и привички

в тебе плачат за юзди,

градинар в кавички.”

Том с достойнство казва: “Храст

шипков вместо тебе

трябваше да сея аз,

че е по-потребен –

мармалад и чай би дал,

без да ме тормози.

С теб е като да съм ял

конфитюр от рози.

Тъй е, розо, ален цвят,

глезена, превзета.

Ще попреча, и с инат,

в мен да мре естета.”

 

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??