Я разкажу вам про страну
где в храм пустили сатану.
На гибель сьIна гонит мать.
А поп велит вам убивать…
Андрей Макаревич (Машина Времени)
Това е разказ... за страна,
внезапно почнала война
с един напълно непознат
по-малък, неин, роден брат,
избрал в живота да върви
далеч от “братските” следи.
Това е разказ за страна
от цяла вечност в тъмнина.
В която, който не мълчи,
в затвор с години ще лежи,
дори и само за слова
против ужасната война.
Това е разказ… за страна,
приела в храма сатана.
Където властва четвърт век
един диктатор - нечовек.
В която - попът - там мълви:
- Иди в Украйна, и убий!
Това е разказ за страна,
с народ зомбиран сто лета,
понесъл знаме с буква Z
и дал на вожда си обет
под - камуфлажно облекло
да стане пушечно месо.
Това е разказ за страна,
до гуша хлътнала в говна.
В която - който е живял,
за месец бързо е разбрал,
че няма никъде в света
такава… сбъркана страна.
Юри
Йовев
Април
2023 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados