Има неща, за които си струва
да плачеш понякога с едри сълзи.
Болки, които сърцето диктува,
рани, които до края търпим.
Има неща, без които не можем
да живеем живота си - труден, суров.
Затова се стараем, макар невъзможно,
да пръскаме радост, да има любов.
Има неща, със които не трябва
да се сбогуваме вечно, дори да боли.
Да ги стискаме силно и пазим тогава,
когато душата отвътре гори!
Има хора, с които не искаме
да се разделяме никога, чак до смъртта.
Но колко ли дълго е нашето "всякога",
да каже не върна се друг досега.
Изгубиш ли нещо, тръгни да го търсиш,
преследвай го вечно по тази земя!
И когато го стигнеш, недей да го губиш,
преживей я със него дори и смъртта!
© Деница Красимирова Todos los derechos reservados