Този свят
Този хубав свят -
богат, обичан и нов,
прекрасен, но понякога лош,
е моят, аз го обичам.
Живея с него, ходя и дишам,
оглеждам го надлъж и на шир.
С хора различни се срещам,
живея с всички в мир.
Не съм му длъжница
и той не ми е длъжник.
Живея с него, в него се вричам,
за мен той е буден и млад.
За това го обичам,
струва си, знам.
Денят ми разбран е с него,
живея и пиша за него с плам.
© Мария Todos los derechos reservados