3 mar 2016, 11:34  

Трети март 

  Poesía » Civil
352 0 6

Безмълвен аз стоя

             пред мен е Шипка

върхът обречен 

             да е Свобода

в чукарите ехти

              гласът на битка

по камъните остри

              капки от кръвта

Те бяха шепа

              пред ордите душмански

не жалеха Живот

               пред тях бе Смъртта

отблъсваха за стотен път

                талазите османски

и бранеха до сетен дъх Върха.

                Останаха там горе 

 като вечни войни

                 на Върха в Мемориала

костите лежат

                 на майката България

синове достойни

                  "земя и небо", "звяр и природа"

за тях вси  скърбят.

                    На трети март

възкръсна пак България

                     оковите скъса

един изстрадал народ

                     на руските братя

вечни признания

                      да помним предците

Шипка и род.

 

Март 2016 г

Варна, Гавраил

© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados

Честит Трети март на всички Откровенци!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Родолюбив стих си написал, Гавраиле! Стих-прослава на защитниците на Шипко, И преклонение пред техния чутовен подви!
    Моите поздравления!г
  • Било е робство
    и робѝя, и за цял
    народ морѝя...

    към опълченци
    и освободители -
    нетленна обич
  • Честит празник, Гавраил!
  • Честит празник!!!
  • Честит празник!
  • Честит празник!
Propuestas
: ??:??