2 mar 2023, 6:42  

Трети март 

  Poesía » Civil
329 0 0

Те паднаха в борбата с тирана

родината свята да освободят,

геройски биха се за нас в Балкана

и сега на небето нощем блестят!

 

Не жалиха ценния си живот,

за да я има България днес,

за да не е българинът скот,

за да има достойнство и чест!

 

Нека помним тяхното родолюбие,

те гинеха, за тях България бе свята,

нямаха нашия егоизъм и користолюбие,

за свободата кръвта им бе пролята!

 

Нека утре с гордост да развеем

великия ни трикольор народен,

с примера им и с вяра ще успеем,

просто духът ни нека бъде буден!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??