11 ene 2008, 23:45

тревоги 

  Poesía » Versos blancos
573 0 1

... и зейна бездна - и роди

неизчислим рояк звезди.

 

Опива ни с незнайна власт

и пропастта, що зей пред нас,

 

и бурята на океана

посред вълни и сред тъма,

 

и воят див на урагана,

и даже чумата сама.

 

И всичко, що гибел влече,

там за нашето сърце,

 

наслада висша в живота

и на безсмъртие залог.

 

Блажен е тоя, на когото,

изпраща тез тревоги Бог...

© Цецо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??