4 feb 2011, 16:09

Трима влюбени 

  Poesía » De amor
581 0 2

ТРИМА ВЛЮБЕНИ

 

Аз съм Луна и мечтая...

Всяка вечер съм различна,

старая се да впечатля Земята,

очите си не свалям  аз от нея,

обичам я и роня лунни светлни.

 

Аз съм Земя и съм силна...

Поглъщам ненаситно слънчеви лъчи.

Безгранично съм голяма и съм синя от сълзи.

Плача, но съм щастлива, защото го обичам...

Името му е – Живот... и е - прекрасен.

 

Аз съм Слънце и съм влюбено...

Обичам Земята, тя за мен е всичко.

Докосвам я със светлина,

изпълвам я с топлина,

и нито за миг не спирам да я галя.

 

Аз съм Луна и съм заблудена...

Мисля си, че Слънцето мен обича

и че Земята попива моите светлини.

А всъщност светя с откраднати лъчи

и не топля моята любима.

 

 

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Тя е точно между залеза и зората, поздрав за стиха...
  • Случва се периодично Луната да се намеси между Слънцето и Земята...
Propuestas
: ??:??