ТРИМА ВЛЮБЕНИ
Аз съм Луна и мечтая...
Всяка вечер съм различна,
старая се да впечатля Земята,
очите си не свалям аз от нея,
обичам я и роня лунни светлни.
Аз съм Земя и съм силна...
Поглъщам ненаситно слънчеви лъчи.
Безгранично съм голяма и съм синя от сълзи.
Плача, но съм щастлива, защото го обичам...
Името му е – Живот... и е - прекрасен.
Аз съм Слънце и съм влюбено...
Обичам Земята, тя за мен е всичко.
Докосвам я със светлина,
изпълвам я с топлина,
и нито за миг не спирам да я галя.
Аз съм Луна и съм заблудена...
Мисля си, че Слънцето мен обича
и че Земята попива моите светлини.
А всъщност светя с откраднати лъчи
и не топля моята любима.
© Ирена Дочева All rights reserved.