11 nov 2011, 21:35

Творец 

  Poesía
902 0 18

"... най-добрия поет
е всъщност Животът..."
Кирил Палачоров

Той не пише куплет след куплет
и не вплита сам себе си в рими,
не познава словесния ред
и твори ден и нощ. Но незримо.

Смях и волност, копнежи, съдби,
болки парещи, рани горещи
и извайва човешки души
от събития, драми и грешки.

От цветя изтъкава килим,
от сълзите реди огърлици
и шептят пеперуди от дим
на свободно летящите птици.

Той не знае ни ямб, ни хорей,
ни метафори, песни, сонети...
Само с простата дума "живей"
като вечна поезия свети.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??