13 ene 2023, 20:10

Твориш в мен 

  Poesía » De amor
703 0 2

Откъде се взе, та преобърна

света ми само със един замах?

Без усилие в мен ти върна

живеца и прогони предателя "страх". 

 

Разпиляваш мислите ми и усърдно

в косите ми заплиташ мечти

за двама ни, в които напълно

се облягам на твоите плещи.

 

Извайваш ме и те извайвам,

един за друг сме си простор.

И небе. И море. И всичко.

Не пранги, вериги и затвор!

 

Твориш в мен, рушиш стени

и с тях издигаш империя.

Съкровища вадиш от дълбини

и ме превръщаш цялата в поезия.

 

В ризата ти сутрин се будя,

вечер на рамото ти заспивам.

Мили, аз отчаяно в теб се губя

и после пак в тебе се откривам.

© Весилена Тончева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??