11 abr 2019, 0:48

Тя 

  Poesía » De amor
495 2 1

Тя

 

Жената храм за мъжката душа е!
Обичана, отричана, желана!
Във нощите любовница мечтана,
тя като цвят през пролетта ухае!

Пред нея падали са на колене,
царе, крале са свеждали глави
и плакали са с истински сълзи
един от тях да избере, да вземе

за мъж! Съпруг, опора и съдба!
Жена, Светица, Дявол във едно,!
Създадена за да твори добро,
Отрова, лек, надежда, красота!
Името и просто е жена!

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??