Тя. Лунното сияние в нощта.
Ангел мил с крила от светлината.
Желание с омайна красота.
Сластно изкушение в душата.
С коси реки - прохладен водопад,
с усмивка - гиздаво игрива
и поглед - многоцветен листопад.
Девица с дъх на самодива.
Магьосница. Богиня в синева.
Вакханка. Воинът със стрелата.
Вълшебно цвете. Билка за сърца.
Бодил от роза, трънче във ръката.
Илюзия. Болезнена мечта.
Мехлем за рани. Панацея.
Страх пáгубен от срината съдба.
Приятел... и любяща Дулсинея.
Мираж пустинен. Чезнеща мъгла.
Оазис - благо кътче на земята.
Икона. Богородица. Жена.
Майката. Светица за децата.
Честит празник на гр. Хасково!
© Таня Мезева Todos los derechos reservados