Sep 9, 2022, 11:58 AM  

Тя. Богородицата. 

  Poetry » Phylosophy
516 1 3

 

 

Тя. Лунното сияние в нощта.

Ангел мил с крила от светлината.

Желание с омайна красота.

Сластно изкушение в душата.

 

С коси реки - прохладен водопад,
с усмивка - гиздаво игрива
и поглед - многоцветен листопад.

Девица с дъх на самодива.

 

Магьосница. Богиня в синева.

Вакханка. Воинът със стрелата.

Вълшебно цвете. Билка за сърца.

Бодил от роза, трънче във ръката.

 

Илюзия. Болезнена мечта.

Мехлем за рани. Панацея.

Страх пáгубен от срината съдба.

Приятел... и любяща Дулсинея.

 

Мираж пустинен. Чезнеща мъгла.
Оазис - благо кътче на земята.

Икона. Богородица. Жена.

Майката. Светица за децата.

 

Честит празник на гр. Хасково!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??