Има ли лицемерие на този свят?
Аз мисля, че на това е най-богат.
Всеки казва ти приятел,
а всъщност всеки е предател.
Колко уважават те в очите ти го казват,
но зад гърба ти същността си показват.
Винаги готови са нож да ти забият.
Тази злоба се чудя къде я крият.
На кой можеш да се довериш
и своя тайна ти да споделиш?
Научих си урока вече,
ще ти кажа и на теб, мъничко човече -
пази тайните си в сърцето,
живей с тях до край
и не ги оставяй там, където
всичко после ще се знай.
Приятели не ги наричай,
с познатите внимавай.
На себе си приличай
и живота си не пропилявай
за двулични хора да се бориш
и добро за тях не е нужно даже да говориш,
а просто отвърни на лошото със зло -
животът е едно гадно колело.
© Николай Todos los derechos reservados