Feb 10, 2009, 7:28 AM

Тъжната истина 

  Poetry » Other
531 0 3

Има ли лицемерие на този свят?

Аз мисля, че на това е най-богат.

Всеки казва ти приятел,
а всъщност всеки е предател.

Колко уважават те в очите ти го казват,

но зад гърба ти същността си показват.

Винаги готови са нож да ти забият.

Тази злоба се чудя къде я крият.

На кой можеш да се довериш

и своя тайна ти да споделиш?

Научих си урока вече,

ще ти кажа и на теб, мъничко човече -

пази тайните си в сърцето,

живей с тях до край

и не ги оставяй там, където

всичко после ще се знай.

Приятели не ги наричай,

с познатите внимавай.

На себе си приличай

и живота си не пропилявай

за двулични хора да се бориш

и добро за тях не е нужно даже да говориш,

а просто отвърни на лошото със зло -

животът е едно гадно колело.

© Николай All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре дошъл при нас! Чудесно подбрана тема за дебют.
  • Благодаря ви за хубавите коментари,пожелания и поздрави.Радвам се че ви е харесало и съм сигурен,че всички сме го изпитали.А аз ви желая да бъдете обградени само от истински хора-може да са рядкост,но все още ги има.
  • Всяка голяма крачка напред лови окото на злите сили!Желая ти милион огромни крачки,милиард сбъднати мечти и океани от щастие.От все сърце!
Random works
: ??:??