26 feb 2024, 9:58

Утреня 

  Poesía
94 2 1

 

Разсъмване ...Сюрия птичи трели

формират превъзходна ранна меса !!!

Достигат свойте начертани цели,

а ти - безпомощно се питаш:"Кой си?","Де си?"

 

Не скъсал още с приказния сън,

който нощта в зениците ти сложи -

опитваш се - баладата отвън

в една ритмична стъпка да положиш ...

 

Не осъзнал магическата заран -

стремиш се вече - в рима да я вкараш,

та - себе си преди да си подкарал - 

по листа бял напреде да подкараш !

 

Та - докато край тебе -коментират ,

обменят клюки,произвеждат ранна сила -

ти - вече в друга област се не спираш -

лавираш между ямб-а  и  дактил-а !

 

Стремиш се - още несъбуден , недоспал

в различен храм да си принесъл жертва -

преди света с очи да си видял -

ти - коленичиш пред Ерато и Евтерпа !!!

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??