Какво ли търсиш, мъничка душицо?
Какво объркано наоколо слухтиш?
Нима и ти оглеждаш се за смисъл,
че живота тук да подобриш?
Защо летиш, наоколо мушицо?
Не оставяш хората да спят - бръмчиш...
Будиш ги и учиш ги на мисъл?
Ако те убият, за да спят - ще им простиш?
Казваш им, че си учител.
Върху деградирали съзнания градиш.
И нови пътища откриваш.
Окови на съзнания трошиш.
И викаш ги в духовната обител!
Да се развиват Ти ги будиш! Не мълчиш!
Закърнели умове ще провокираш!
Когато те убият, за да спят - ще им простиш...
© Марин Димитров Todos los derechos reservados
Важното е да стигнеш до душата на малкия човек срещу теб,да го разбереш,докато не станало прекалено късно...