Защо е сладко виното не зная.
Какво е скрито в неговата топлина?
Защо така примамливо ухае?
И приласкава ме със нежност в тишина...
Защо кураж ми дава с дух геройски
със злото винаги да влизам във война?
И падна ли, намига ми по свойски,
ръка подава и ме вдига на крака.
Не зная.
Но така от памтивека,
откакто вино прави си света -
не прекаляваш ли със него – то е радост мека,
премачкано - така и осветено
от на любимата красивите крака!
© Ангел Милев Todos los derechos reservados