28 ago 2014, 21:42

Умират ли поетите ?... Не знам. 

  Poesía » Filosófica
1259 0 1

Умират ли поетите ?... Не знам.

Със сигурност физически умират.

Но щом се пренесат във Рая, там

със сигурност приятели намират.

И продължават  да общуват с нас...

 Нашепват ни, че на небето също

жените са красиви и със страст...

И виното  горчиво -  се преглъща.

А ние тук – на грешната Земя,

си мислим, че поетите разбираме.

Тъга и нежност – радост и тъма,

 любов  и нещо , дето не намираме..

Когато на света умре поет,

Вселената една звезда изражда...

Първоначално свети  пръв куплет,

но с времето изгрява и изяжда

де що на този свят е самота,

де що на този свят е безразличност...

 Поезията всъщност е това –

един човек, човека да обича...

 

28.08.2014 г.

© Любомир Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Където и да го прочета, ще напиша същото.
    Не, не умират щом са оставили частица от душата в стиховете си!
Propuestas
: ??:??