Живея в Умно село -
сред истински жени!
С тях всяка нощ умело
си “бъбрим” до зори!
Веднъж една комшийка,
(не дотам красива)
от моята Марийка,
взе опит да попива.
Тя ненужно се изказа,
че нашият съсед
в леглото се доказва,
не както му е ред.
И моята женичка -
нали е досетлива,
мила и добричка -
сърничка най-игрива,
разказа - със измама
за “сладката ни мъка” -
Как нощем с нея двама
след дневната разлъка
залостваме вратата
и пускаме пердето...
И с вино във кревата
се “гледаме” в лицето!
И доволната съседка
(не дотам невинно)
с комшията бай Петко,
си легнаха... на вино!
Прегърнаха се жадно,
завити със юргана...
и с виното на гладно
попаднаха в капана!
Но градусът, подейства
и шегата стана чудо! -
Бай Петко, не бездейства,
а почна много лудо
да “бъбри” с госпожата
като млад войник!...
И да оглася махалата
цяла нощ със вик:
- Ура! - За нашто вино -
Дар от Боговете!
- Със него сто години
ще борим страховете!
И от този ден нататък,
всеки наш комшия,
не ляга във кревата
без да се напие!
А пък нашата съседка,
стана хубава и пищна...
Със виното и с Петко,
тя цъфна като вишна!
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados